Elkezdõdött a hálózatbõvítés Csíkszeredában

Több átemelõ szivattyúállomást már a földbe helyeztek, áprilisban pedig Csíkszereda utcáját is felássák a víz- és szennyvízhálózatok felújítása és bõvítése céljából.
A csíkszeredai beruházás a Hargita megyei víz- és szennyvízhálózatok felújítását és bõvítését célzó projekt része, amelyet a Harvíz Rt. bonyol??t le az Európai Unió Környezetvédelmi Ágazati Operatív Programjának támogatásával. A kivitelezési ütemtervrõl már korábban egyeztetett a polgármesteri hivatal és a kivitelezõ, kolozsvári ACI Rt. és a bukaresti Romprest Service Rt. alkotta konzorcium, amely alvállalkozókat is foglalkoztat. Ennek alapján április elején a Hajnal utcában kezdik meg a szennyvízhálózat bõvítését, ezt követi a Fürdõ utcában az új ivóvízvezeték lefektetése – tudtuk meg Szõke Domokos alpolgármestertõl.
Április közepén kezdenek Zsögödben
A csíkszeredai munkálatok elsõ fázisa már megtörtént, a Bérc, Tudor Vladimirescu, Zsögödfürdõ és Kútpatak utcákban földbe ásták az átemelõ szivattyúknak helyet adó tartályokat, ugyanez történik a Brassói úton is. Éprilis közepén kezdenének dolgozni a város zsögödi részén, a Zsögödi Nagy Imre utcában, azelõtt sor kerül ott egy lakossági fórumra, ahol részletesen tájékoztatják a lakosságot a munkálatokról, bemutatják az ütemtervet, a kivitelezõket, és azt is meglehet tudni, hogy észrevételeikkel hová fordulhatnak.
Útfeltörési díjat fizetnek
A városháza már tavaly jelezte, a munkálatok miatt útfeltörési díjat kér a kivitelezõtõl az érvényben levõ tanácsi határozat értelmében. Ez az összeg a tervek szerint november végéig tartó kivitelezés során mintegy 75 ezer lejt jelent majd a városnak – közölte az alpolgármester. Az összeg esetleges növekedése nem a kivitelezés idõszakától függ, hanem attól, hogy egy-egy utcában mennyi idõ alatt történik meg a helyreállítás. A megegyezés szerint a nappal kiásott gödröket éjszakára be kell takarni és a munkaterületet bekeríteni – tudtuk meg. A már említetteken kívül a Hargita, Tetõ, Rét, Búza, Levendula, Hargita II., Olt, Sas, Szentlélek, Hunyadi János, Kissomlyó, Zsögöd, Kicsimezõ, Kõbánya utcákat is érintik a munkálatok.

 

Forrás: Csíki Hírlap
Szerkesztette: Kovács Attila, 2014.03.27.