Laboratóriumok

 

A HARVÍZ RT által működtetett Vízelemző Laboratórium fiziko-kémiai és mikrobiológiai vizsgálatokat végez nyers- (felszíni, földalatti) és ivóvíz, szennyvíz és iszap valamint ásványvíz mintákból, belső és külső ügyfelek számára.

A Vízelemző Laboratórium minőségpolitikája az SR EN ISO IEC 17025:2018 referenciaszabvány követelményeinek teljesitésére összpontosít.

A HARVÍZ RT által biztosított ivóvíz minőségének operatív követése érdekében, a Vízelemző Laboratóriumot 2014-ben bejegyezték az Egészségügyi Minisztérium ivóvízminőség-ellenőrző laboratóriumok nyilvántartásába. A regisztráció kétévente megújítást nyer. Érvényes bizonyítvány megtekinthető: itt

Ügyfeleink igényeinek széleskörű teljesítése és szakszerűségünk bizonyítása érdekében a Vízelemző Laboratórium első alkalommal 2016.08.04-én nyerte el a Román Akkreditációs Szövetség – RENAR tanúsitását. Az LI 1105-ös számú akkreditációs tanúsítvány és annak 1. melléklete tartalmazza az akkreditált mutatók listáját, elérhető és megtekinthető a RENAR honlapján is.

A kiváló minőségű, megfelelő laboratóriumi eszközökkel és berendezésekkel felszerelt laboratórium kizárólag hatályban lévő szabványos vizsgálati módszereket alkalmaz. Belső ellenőrző rendszerének és külső(nemzetközi) ellenőrzéseken való sikeres részvételeinek köszönhetően garanciát nyújt az elvégzett vizsgálatok eredményeinek hitelességére.

 

A vizsgálatok listája és a laboratórium által nyújtott szolgáltatások díja megtekinthető itt.