Engedélyeztetés

 

Csíkszereda - Gergely Katalin, tel. 0758-060496, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Székelyudvarhely - Horváth Sándor, tel. 0745782588, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Az engedélyeket a HARVIZ S.A. engedélyezési bizottság bocsájtja ki.

Az engély megszerzéséhez szükséges egy tipuskérést kitölteni és leadni a HARVIZ R.T. engedélyeztetési irodájába (Csíkszereda, Székelyudvarhely), vagy a Harvíz R.T. munkapontjaihoz tartozó települések képviselőihez, vagy elküldeni  e-mailen.

A kérés meghatározza és felsorolja a szükséges dokumentumokat, amiket az engedélyeztetéssel együtt kell elküldeni.

Ivóvíz és csatornázási közszolgálatának szabályzata alapján: 

A magán vagy jogi személyek közhálózatra való rácsatlakozása csak a Regionális Szolgáltató által, a felhasználó kérésére kiállított végleges jóváhagyás, alapján történhet. A kéréshez mellékelni kell a munkálat kivitelezési tervet, ami alapján elvégezhető a bekötés.

(2) A jóváhagyás kiadásának két szakasza van:

- az elvi bekötési jóváhagyás – tartalmazza a felhasználó bekötési lehetőségeire és feltételeire vonatkozó általános adatokat. Ez a dokumentum egy engedéllyel rendelkező tervező által összeállított kivitelezési terv alapját fogja képezni;

 1. Műszaki leírás a hálózatra való csatlakozási terv keretében elfogadott megoldásokról;
 2. Vízvezetékek szerelési sémája – helyszinrajz 1:500-as léptékkel;
 3. Városrendezési igazolás;
 4. Zonális beilleszkedési terv, 1:1500-as léptékkel;
 5. Tulajdonjogi irat vagy egy, a tulajdonos által kiállított felhatalmazás; a területen található hálózatok terve.

(3) A Regionális Szolgáltató köteles a végleges jóváhagyást a teljes iratcsomó benyújtásától számított, legtöbb 30 naptári napon belül kiállítani. Amennyiben benyújtásának pillanatában az iratcsomó nem teljes, a Szolgáltató, legtöbb 10 naptári napon belül, írásban fogja kérni az iratcsomó kiegészítését a hiányzó iratokkal, kitöltve egy típusjegyzéket, amely magába foglalja az összes, az engedély kiállításához szükséges iratot és az időpontot, amelyben a nem teljes iratcsomót benyújtották.

108.CIKKELY’’

Leendő fogyasztóknak a következő lépések szerint kell eljárjanak ha vízbekötést vagy szennyvizcsatlakozást igényelnének:

 1. A kérvényező egy engedéllyel rendelkező tervezőt kell felkeressen a listaról, hogy megterveztesse a viz illetve szennyvíz bekötést.
 2. Beszerezni az urbanisztikai bizonylatot/feltőrési engedélyt a helyi önkormányzattól.
 3. A HARVIZ R.T. formanyomtatvány kérést kitőlteni, mellékelve a tehnikai dokumentációt. (műszaki tanulmány, hozamszámítás, beilleszkedési rajz, helyszinrajz), személyazonássági igazolvány másolata, urbanisztikai bizonylat másolata, tulajdonjogi bizonylat másolata.
 4. A beiktatás után a tehnikai irodába elbirálásra kerül a dokumentáció.
 5. A csatlakozási munkálatok kivitelezése valamint a közterületekre vonatkozó feltörési engedély beszerzése az elvégzendő munkálatra.
 6. Tehnikai támogatás kérvényezése a szolgáltató részéről.
 7. A víz-, szennyvíz bekötése a kiállított HARVIZ R.T. engedély alapján.
 8. A HARVIZ R.T. által kinevezett személy a munkálatokat átvételezi valamint a vízórákat nyilvántartásba veszi.
 9. A szolgáltatási szerződés megkötése a HARVIZ R.T. -val.

Megjegyzés: A munkálatok elvégzésének költségei a kérvényezőt terhelik.