Közlemény

 Tisztelt Fogyasztók!

Minden igyekezetünk ellenére, a meglevő tisztítórendszerek néha, nagyobb mennyiségű csapadék, vagy a vízbefogás közelében folytatott különböző munkálatok miatt nem képesek a megfelelő módon ellátni feladatukat. Ilyenkor előfordul, hogy a rendszerbe, a fogyasztókhoz időszakosan, a megengedettnél nagyobb zavarosságú víz kerül. Erről minden érintett önkormányzat, mint a rendszerek tulajdonosa, értesítve van.

 

A víztisztító és szállító rendszerek bővítését, rehabilitálását célzó EU pályázat rajtunk, szolgáltatón kívülálló okok miatt késik, amint azt a sajtóban is közöltük (2022 november 6 – Székelyhon: https://szekelyhon.ro/aktualis/a-harviz-rt-nagyberuhazasanak-finanszirozasa-harom-eve-csuszik-most-az-otodik-nekifutas-kovetkezik és 2023 július 4 https://szekelyhon.ro/aktualis/digitalis-vizorakat-napelemeket-szerel-fel-a-harviz), Ide tartozik, hogy, 2023 márciusában a pályázati dokumentáció hatodik, javított változatát is benyújtottuk, ezért minden reményünk megvan arra, hogy a jövő évben elindulnak a kivitelezési munkálatok. Az említett cikkekből kiderül, hogy a nagyberuházás részét képezi többek között az ellátott települések (beleértve Fenyéd és Zetelaka községeket is) vízhálózatának és víztisztító berendezéseinek modernizálása is, lényeges javulás a szolgáltatás minőségében ezután várható.

 

A települések régi közműhálózatai az Önkormányzatok által lettek kiépítve, az ő tulajdonukat képezik, ezek bővítése és rehabilitálása ennélfogva szintén az ő hatáskörükbe tartozik, a HARVÍZR.T. csupán üzemeltetője ezen rendszereknek.

A vízminőséget naponta ellenőrizzük, pontos kimutatást vezetünk arról, hogy mely napokon nem sikerült megfelelő tisztaságú ivóvizet szolgáltatni. Ezekre a napokra, f. év március 1-től kezdődően az illető helység fogyasztói számára a kibocsátott számlákon 30% jóváírást alkalmazunk, a napok száma minden számlán fel van tűntetve.

Köszönjük a megértésüket és elnézést kérünk az okozott kellemetlenségekért!

 Számlapélda:

Factura exemplu bonificatie