Hirdetés

 

HARVIZ S.A. értesíti az érintett nyilvánosságot, hogy a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökség döntést hozott, aminek alapján nem szükséges természeti hatástanulmány elkészítése Csíkszereda, Székelyudvarhely, Szentegyháza, Parajd, Zetelaka, Csíkszenttamás, Csíkmadaras, Csíkdánfalva, Madéfalva, Csíkszentdomokos, Tusnád és Csíkszentmárton községekben megvalósítandó Megújuló energiaforrás használata (napelemek felszerelése) a HARVÍZ S.A. telephelyein című tervével kapcsolatosan.

Az ügyiratcsomó megtekinthető a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökség honlapján a www.apmhr.anpm.ro internetes oldalon, tel. 0266-371313; fax. 0266-310041). Az érintettek észrevételeiket 10 napon belül nyújthatják be a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökséghez az ügyfél újságban megjelent hirdetésétől számítva.

2023.04.12

Hirdetés

HARVÍZ R.T., Hargita megye, Csíkszereda, Akác utca, 1 szám alatti székhellyel, értesíti az érintett nyilvánosságot, hogy Hargita megye, Csíkszereda, Székelyudvarhely, Szentegyháza, Tusnádfürdő, Parajd, Zetelaka, Csíkszenttamás, Csíkmadaras, Csíkdánfalva, Madéfalva, Csíkszentdomokos, Nagytusnád és Csíkszentmárton településeken „Fotovoltaikus rendszerek felszerelése” létesítési tervét benyújtotta a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökséghez a környezetvédelmi beleegyezés elnyerése céljából.

A javasolt terv környezeti hatásával kapcsolatos információk beszerezhetőek a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökség székhelyén, Csíkszereda, Márton Áron utca 43 szám alatt, valamint a Harvíz R.T. székhelyén, hétfőn-csütörtökön 8,00 – 16,30 óra között, pénteken 8,00 – 14,00 óra között.

Az érintettek észrevételeiket benyújthatják naponta a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökséghez.

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Fax: 0266-310041;

 

2023.03.24

Hirdetés

HARVIZ R.T. Hargita megye, Csíkszereda, Akác utca, 1 szám alatti székhellyel, értesíti az érintett nyilvánosságot, hogy a „Víz- és csatornahálózatok bővítése, felújítása”, Hargita megye, Csíkszereda, Székelyudvarhely, Szentegyháza, Parajd, Zetelaka, Oroszhegy, Fenyéd, Máréfalva, Nagytușnad, Csíkszépvíz, Csíkszentlélek, Csíkszentmihály, Csíkkozmás, Csíkrákos, Csíkszentgyӧrgy, Csíkszenttamás, Csíkszemtimre, Csíkmadaras, Csíkdánfalva, Csíkszentkirály, Csíkszentdomokos, Csíkcsicsó, Csíkszentsimon, Csíkszentmárton, Kászonaltíz településeken megvalósítandó tervére a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökség meghozta a döntést-elfogadja a környezeti hatástanulmányt valamint a természetvédelmi hatásvizsgálatot és kiállítja a környezetvédelmi beleegyezést.

A beleegyezés tervezete, valamint az ezt megalapozó érvek megtekinthetőek a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökség székhelyén, Csíkszereda, Márton Áron utca, 43 szám alatt, munkanapokon hétfőtől-csütörtökig 8,00 – 16,30 óra között, pénteken 8,00-14,00 óra között, valamint a http://apmhr.anpm.ro internetes oldalon.

Az érintettek a tervezetre vonatkozó észrevételeiket a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökség honlapján megjelent hírdetéstől számított 10 nap alatt nyújthatják be  a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökséghez.

Fax: 0266-310041, e-mail:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

2021.12.16

Közlemény

HARVÍZ R.T. értesíti az érintett nyilvánosságot, hogy leadta a környezeti hatástanulmányt és a természetvédelmi hatásvizsgálatot a „Víz- és csatornahálózatok bővítése, felújítása” című projektre amely munkálatai a következő települések kül-és belterületén fognak zajlani: Csíkszereda, Székelyudvarhely, Szentegyháza, Parajd, Zetelaka, Oroszhegy, Fenyéd, Máréfalva, Nagytusnád, Csíkszépvíz, Csíkszentlélek, Csíkszentmihály, Csíkkozmás, Csíkrákos, Csíkszentgyӧrgy, Csíkszenttamás, Csíkszemtimre, Csíkmadaras, Csíkdánfalva, Csíkszentkirály, Csíkszentdomokos, Csíkcsicsó, Csíkszentsimon, Csíkszentmárton, Kászonaltíz.

A Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökség elbírálásának eredménye a környezetvédelmi engedély megadása vagy visszautasítása.

A hatástanulmány megtekinthető a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökség székhelyén, Csíkszereda, Márton Áron utca, 43 szám alatt, Harvíz RT székhelyén, Csíkszereda, Akác utca 1 szám, valamint elérhető a következő honlapokon:

Környezetvédelmi Ügynökség oldala:  http://apmhr.anpm.ro-reglementari-acord

Harvíz oldala:  https://harviz.ro/ro/stiri/anunturi-de-mediu/

A dokumentáció megtekinthető:

http://www-old.anpm.ro/upload/148947_RIM-POIM-apa%20canal-HR-28.09.2020.pdf

http://www-old.anpm.ro/upload/148948_Studiu%20EA-POIM-apa-canal-HR.pdf

 

A közmeghallgatás online térben lesz megtartva 2021 január 11-én, 15:00 órától. (figyelembe véve a jelenlegi szükségállapotot)

https://zoom.us/j/97774751266

Az érintettek a hatástanulmányra vonatkozó észrevételeiket a közmeghallgatás napjáig nyújthatják be  a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökséghez.

Fax: 0266-310041, e-mail:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.