Felhívás Székelyudvarhely

A jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel és a csatornahálózat és a szennyvízátemelők zavartalan és biztonságos üzemeltetése érdekében nyomatékosan felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a szennyvízcsatorna megfelelő használatára fokozottabb figyelmet fordítsanak:

  • Kerüljék a textil alapú nedves - és a fertőtlenítő kendőknek, továbbá mindazon szilárd anyagoknak (egészségügyi betét stb.) a csatornahálózatba juttatását, melyek dugulást okozhatnak.
  • A csatornahálózatra veszélyes anyagokat (olaj, zsír, benzin, állatoktól származó szerves hulladék) ne juttasanak a csatornába!

Köztudott, hogy Székelyudvarhely ivovíz hálozata elöregedett ezért  számolnunk kell a csőhálózati hibák fokozott megjelenésével elhárításával is. Mivel a váratlanul jelentkező hibák esetében nem tudunk senkit előzetesen értesíteni, ezért a vízellátásban és a közlekedésben sem lehet előre felkészülni a javítási időszak alatti kellemetlenségekre. Mindent megteszünk azért, hogy ilyenkor a lehető legkevesebb gondot okozzuk Felhasználóinknak. Ajánljuk a fogyasztóknak egy minimális - a hibaelháritás idejére elegendő víztartalék képzését a legfontosabb járványügyi előirások betartására elsősorban kézmosás wc öblítés stb. biztosítására.


Továbbá értesítjük kedves ügyfeleinket, hogy 2020.03.25 – től meghatározatlan ideig pénztáraink zárva tartanak, a számlák kifizetésére továbbra is Online lehetőséget biztosítunk.

A koronavírus terjedésének a megelőzése érdekében tisztelettel kérünk minden fogyasztót, hogy amennyiben lehetséges kerüljék a Harvíz R.T. székhelyének és munkapontjainak a látogatását, bármilyen kérdés és probléma esetén állunk rendelkezésükre, a szolgáltatóval kapcsolatos ügyintézéseik zökkenőmentes lebonyolitására e-mail és telefonos elérhetőséget biztosítunk:

  • Hibabejelentő: 0728268344; 0266212202
  • Ügyfélfogadó: 0266216028; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Műszaki osztály: 0731026343; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Engedélyeztetési osztály: 0722160931; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 Megértésüket és együttműködésüket előre is köszönjük!

Óriásberuházás: bővülnek és megújulnak a víz- és csatornahálózatok

Négy év múlva be kell fejezni azt a víz- és csatornahálózatok bővítését, felújítását célzó, több Hargita megyei térséget érintő nagyberuházást, amely még el sem kezdődött. Most az előkészületeknél tartanak, a finanszírozási szerződést ezután írják alá.

Keddi ülésén fogadja el a Hargita Víz Közösségi Fejlesztési Egyesület azt a megvalósíthatósági tanulmányt, amely a regionális víz- és csatornaszolgáltató Harvíz Rt. újabb Hargita megyei nagyberuházásához szükséges – ismertette hétfői sajtótájékoztatóján Ráduly Róbert Kálmán, aki ezúttal nem csíkszeredai polgármesterként, hanem az egyesület elnökeként számolt be a helyzetről.

136 millió euróról van szó

Ráduly azt mondta, az Európai Unió Nagy Infrastruktúra Operatív Programja (POIM) által támogatott beruházások – a Hargita megyei is ezek közé tartozik – nem állnak jól Romániában, a folyamat felgyorsítását az új fejlesztési miniszter is sürgette. Szerinte ez a késlekedés azzal is magyarázható, hogy a pénzért nem kell versenyezni, mert rendelkezésre áll.

Az összesítés szerint a Hargita megyei tervezett munkálatok becsült értéke jelenleg áfa nélkül 136 millió euró, ennek jelentős része, több mint 60 millió Székelyudvarhely és vonzáskörzete számára lesz felhasználva, a város víz- és szennyvízhálózatának felújítására 15,6 millió eurót fordítanak – sorolta az adatokat.

Székelyudvarhely lemaradt Székelyudvarhelyről szólva megemlítette, hogy a város víz- és csatornahálózat tekintetében legalább 15 évvel van lemaradva Csíkszereda mögött, ezen próbálnak most segíteni. Nagyon fontosnak nevezte annak a szállítóvezetéknek a megépítését, amely

a zeteváraljai víztározóból juttatja majd el a jó minőségű ivóvizet nemcsak Székelyudvarhelyre, Zetelakára és Fenyédre, de innen kell megoldani Oroszhegy, Máréfalva, Bögöz és Felsőboldogfalva vízellátását is.

A projekt jelentős kedvezményezettjei közé tartoznak az alcsíki községek, Csíkszentgyörgy 9,5, Csíkszentsimon 5,4, Kászon 3,6 Csíkszentmárton 3, és Csíkszentlélek 3 millió euró értékű beruházásra számíthat a meglévő víz- és szennyvízhálózatok bővítése, felújítása és újak építése során.

A munkálatok listája csak a szaktárca jóváhagyása után tekinthető véglegesnek, ez a következő időszakban történik meg, akárcsak a finanszírozási szerződés aláírása. Az egyesület elnöke azt mondta,

2023 végéig az összes munkálatot be kell fejezni, és úgy vélte, ez nem lesz könnyű feladat.

A hálózatépítések, bővítések és felújítások a szükséges vízkezelő állomások, szivattyúházak, víztartályok létrehozásával, felszerelésével, illetve felújítását is jelentik. Ráduly arra is kitért, a projekt során arra is törekednek, hogy

minél kevesebb, állandó szolgálatot, felügyeletet igénylő vízház és vízkezelő állomás létesüljön, mert ez befolyásolja az előállítási, szolgáltatási árakat.

Előre fizettek

A projekthez csak azok a települések csatlakozhattak, amelyek lakói előre kifizették a Hargita Víz Közösségi Fejlesztési Egyesület által meghatározott 200 lejes vízhálózati, és/vagy a 300 lejes csatornahálózati csatlakozási díjat – ez jelenti azt a garanciát, hogy a beruházásoknak tényleges eredménye lesz. Az elmúlt időszakban a befizetésekből 1,26 millió lej gyűlt össze, az igénylők száma pedig az Európai Unió által elvárt 85 százalékos rácsatlakozási arányt jelentik majd az új, illetve bővített hálózatok esetében.

Forrás: szekelyhon.ro

Közlemény

A Tisztelt Fogyasztók tudomására hozzuk, hogy a mai napon Csíkdánfalva területén az Olt folyón átívelő híd építési munkálatai közben megsérült a községet ellátó fővezeték. Munkatársaink a hidat építő cég, valamint a Csíkdánfalvi Polgármesteri Hivatal alkalmazottaival közösen dolgoznak a hiba elhárításán, hogy a falu számára az ivóvízszolgáltatást minél hamarabb biztosítani tudják. A törés végett a meghibásodás kijavításáig Csíkdánfalva területén nem lesz vízszolgáltatás. Reményeink szerint még ma, az esti órákban vissza tudjuk indítani a szolgáltatást.

A vízellátás újraindításakor a víz zavarossága átmenetileg megemelkedhet.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.