Közérdekű felhívás

Több éves munka eredményeként a Harvíz Rt. regionális víz- és csatornaszolgáltató 2021 decemberének végén megkapta a környezetvédelmi és vízügyi engedélyt a következő óriásprojektjének a kivitelezésére.

A megvalósíthatósági tanulmány 11 munkálati, 4 szolgáltatási és 2 beszerzési szerződést foglal magában. A munkálati szerződések esetében a műszaki felügyeleti és menedzsmentszerződését már meghirdettük, a többi közbeszerzés elindítása is folyamatban van. A Harvíz Rt. célja a kivitelezések mihamarabbi megkezdése

Az óriásprojekt becsült értéke 200.000.000 EUR, és az ivóvíz- és szennyvízhálózat bővítését, felújítását szolgálja Csíkszeredában, Alcsíkon, Székelyudvarhelyen és vonzáskörzetében, valamint Parajd községben.

Közérdekű felhívás

HARVÍZ R.T. Hargita megye, Csíkszereda, Akác utca, 1 szám alatti székhellyel, értesíti az érintett nyilvánosságot, hogy a „Víz- és csatornahálózatok bővítése, felújítása”, Hargita megye, Csíkszereda, Székelyudvarhely, Szentegyháza, Parajd, Zetelaka, Oroszhegy, Fenyéd, Máréfalva, Nagytușnad, Csíkszépvíz, Csíkszentlélek, Csíkszentmihály, Csíkkozmás, Csíkrákos, Csíkszentgyӧrgy, Csíkszenttamás, Csíkszemtimre, Csíkmadaras, Csíkdánfalva, Csíkszentkirály, Csíkszentdomokos, Csíkcsicsó, Csíkszentsimon, Csíkszentmárton, Kászonaltíz településeken megvalósítandó tervét a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökség eseti elbírálása alapján 2020 április 15- én döntéstervezetet hozott: szükséges a környezeti hatástanulmány és a természetvédelmi hatásvizsgálat elkészítése.

A döntés tervezete, valamint az ezt megalapozó érvek megtekinthetőek a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökség székhelyén, Csíkszereda, Márton Áron utca, 43 szám alatt, munkanapokon hétfőtől-csütörtökig 8,00 – 16,30 óra között, pénteken 8,00-14,00 óra között, valamint a http://apmhr.anpm.ro internetes oldalon.

Az érintettek a döntéstervezetre vonatkozó észrevételeiket a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökség honlapján megjelent hírdetéstől számított 10 nap alatt nyújthatják be  a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökséghez.

Fax: 0266-310041, e-mail:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Felhívás

Tisztelt Fogyasztók!

Kérjük Önöket, hogy a községi szennyvízelvezető rendszerekbe ne dobjanak be nedves törlőkendőt, védőmaszkot, pelenkát, rongyot, műanyagot, fát, építkezési hulladékot, élelmiszer maradékot és egyéb hasonló, háztartásból kikerülő szemetet. Ezeket a hulladékokat a szeméttárolóba kell dobni, szennyvízredszerbe való bekerülésük a rendszer dugulásához és egyéb meghibásodásokhoz vezet, kellemetlenségeket okozva elsősorban Önöknek és  szomszédaiknak, emellett nagyon megnehezítik az okozott hibák elhárítását-kijavítását. A szennyvízelvezető közhálózatba csak háztartási szennyvíz kerülhet! Ezekben a nehéz időkben, amikor sokkal többen tartozkodnak otthon, többet használlják a fürdőszobákat, kiemelten fontos a szennyvízrendszerek folytonos és zökkenőmentes működése. A túlságosan gyakori duguláselhárítás és meghibásodott szivattyúk javítása jelentős többletköltséggel jár. A szabályok betartásával elsősorban saját magukon és szomszédaikon segítenek, de megkönnyítik a Harvíz helyi alkalmazottainak munkáját is, akik azért dolgoznak, hogy önöknek folytonosan legyen ivóvizük a szappan mellé, és a szennyvizük tudjon elfolyni.

Megértésüket köszönjük!

Felhívás Székelyudvarhely

A jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel és a csatornahálózat és a szennyvízátemelők zavartalan és biztonságos üzemeltetése érdekében nyomatékosan felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a szennyvízcsatorna megfelelő használatára fokozottabb figyelmet fordítsanak:

  • Kerüljék a textil alapú nedves - és a fertőtlenítő kendőknek, továbbá mindazon szilárd anyagoknak (egészségügyi betét stb.) a csatornahálózatba juttatását, melyek dugulást okozhatnak.
  • A csatornahálózatra veszélyes anyagokat (olaj, zsír, benzin, állatoktól származó szerves hulladék) ne juttasanak a csatornába!

Köztudott, hogy Székelyudvarhely ivovíz hálozata elöregedett ezért  számolnunk kell a csőhálózati hibák fokozott megjelenésével elhárításával is. Mivel a váratlanul jelentkező hibák esetében nem tudunk senkit előzetesen értesíteni, ezért a vízellátásban és a közlekedésben sem lehet előre felkészülni a javítási időszak alatti kellemetlenségekre. Mindent megteszünk azért, hogy ilyenkor a lehető legkevesebb gondot okozzuk Felhasználóinknak. Ajánljuk a fogyasztóknak egy minimális - a hibaelháritás idejére elegendő víztartalék képzését a legfontosabb járványügyi előirások betartására elsősorban kézmosás wc öblítés stb. biztosítására.


Továbbá értesítjük kedves ügyfeleinket, hogy 2020.03.25 – től meghatározatlan ideig pénztáraink zárva tartanak, a számlák kifizetésére továbbra is Online lehetőséget biztosítunk.

A koronavírus terjedésének a megelőzése érdekében tisztelettel kérünk minden fogyasztót, hogy amennyiben lehetséges kerüljék a Harvíz R.T. székhelyének és munkapontjainak a látogatását, bármilyen kérdés és probléma esetén állunk rendelkezésükre, a szolgáltatóval kapcsolatos ügyintézéseik zökkenőmentes lebonyolitására e-mail és telefonos elérhetőséget biztosítunk:

  • Hibabejelentő: 0728268344; 0266212202
  • Ügyfélfogadó: 0266216028; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Műszaki osztály: 0731026343; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Engedélyeztetési osztály: 0722160931; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 Megértésüket és együttműködésüket előre is köszönjük!