Közlemény

Áremelés

A HARVÍZ R.T. regionális víz- és csatornaszolgáltató értesíti a Fogyasztóit, hogy 2024 január 1-től kezdődően a Közüzemi Szolgáltatások Nemzeti Szabályozó Hatósága (Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice) 181/2023 – számú határozatának értelmében a következő díjszabások lépnek érvénybe:

- Ivóvíz: 5,86 lej + 9%ÁFA, azaz 6,38 lej/m3

- Szennyvízszolgáltatás: 5,57 lej + 9%ÁFA, azaz 6,07 lej/m3

Ezek a díjszabások 2024 január 1-től a HARVÍZ R.T. teljes szolgáltatási területén érvényesek.

Az árszintet az árképzési és díjszabási módszertan változása befolyásolta, amely 2022 áprilistól változott. 2022 március 30-án megjelent az ANRSC 230-as Renedelete amely leírja a a közüzemi vízellátási és csatornázási szolgáltatások árainak kiigazításának módozatát. Ezen rendelet 6 Cikkelyének c pontjában leírja, hogy az árképzési stratégiát úgy kell kialakítani, hogy a fogyasztói kosár megfizethetőségének mértéke a teljes egészből minimum 2,5% kell legyen.

A Harvíz mint közüzemi szolgáltatásokat nyújtó vállalat, nem magáncégként működik, vagyis nem törekszik nyereségre, a kiállított számlák értékének beszedéséből származó összes pénzügyi forrást kizárólag az infrastruktúra működtetésére, korszerűsítésére és bővítésére, valamint a vállalat működésére fordítja. Ugyanakkor az áraknak a szolgáltatások nyújtásának valós gazdasági költségeit kell tükrözniük.