Tragédia Székelyudvarhelyen a vízműnél

Sajnálattal közöljük kedves fogyasztóinkkal, hogy tragikus körülmények között kollegánk munkaidején kívül, a vízműnél az egyik ülepítõben életét vesztette 14:20 perc körül, ez ügyben továbbá kivizsgálás folyik.
A tragédia színhelyeként szolgáló ülepítőből a víz kiáramlását azonnal lezártuk és értesítettük a hivatalos szerveket, rendőrség, munkavédelem és közegészségügy. Mindeközben a vízellátást kizárólag a párhuzamos ülepítőn keresztül szolgáltattuk és jelen pillanatban is onnan szolgáltatunk.
Röviden a vízműrõl: a nyersvizet a Küküllőből szivattyúzzuk a vízműbe, ahol a pelyhesítés után ülepítjük, magas nyomás alatt szűrjük, majd klórral fertõtlenítjük és a tározó tartályokból az elosztó hálózatba juttatjuk. Mivel, az ülepítés a technológia elején, fertõtlenítés elõtt történik, az ivóvíz minõségét ez a tragédia nem befolyásolta volna, amit a közegészségügy szakembere is megerõsített.
A fogyasztókra való tekintettel, a vállalat jónak látta plusz óvintézkedésként, hogy ebből az ülepítőből a holttest kiemelése után a víz leengedődjön az esővíz csatornába, hogy érintkezni se tudjon az ivóvíz alapját szolgáló többi vízzel.

Biztosítjuk kedves fogyasztóinkat, hogy ettől függetlenül biztonságos, fogyasztható és használható az ivóvíz, ami a csapból folyik jelen pillanatban és reméljük, a jövőben ezen minőségét sikerül javítani.
Nem utolsó sorban, együttérzésünket fejezzük ki a családdal és vigasztalódást kívánunk nekik.